Reactie Paul Muller op de stelling: ABU en NBBU moeten niet buigen

Paul Muller reageerde in het Flexmarkt Magazine (oktober 2020) samen met twee anderen op de stelling:

ABU en NBBU moeten in aanloop van de nieuwe cao-onderhandelingen niet buigen voor bonden en politiek, door nu al te laten weten dat zij bereid zijn de periode van het uitzendbeding te verkorten.

“Waar zijn de ABU en NBBU in hemelsnaam mee bezig? Wat een kortzichtige visie dat uitzendwerk alleen voor piek en ziek wordt gebruikt. Onze bedrijven zijn actief in de bouw en techniek, waar projectmatig wordt gewerkt. Als een project wordt gescoord, zijn grote aantallen vakmensen nodig. Na afronding van het project kan er worden afgebouwd. Bedrijven willen en moeten flexibel werken, maar als je de flexibiliteit bij de uitzendbureaus weghaalt, is dat een groot probleem. Het gevolg is een enorme vlucht naar het zzp-model, waar de overheid kampt met een regelgeving-probleem. Hier is de geest uit de fles en die gaat er nooit meer in. Ik werk meer dan dertig jaar in de uitzendbranche, maar nog nooit is de regeldrift van de overheid zo groot geweest.

De vakbonden schreeuwen moord en brand en de brancheverenigingen ABU en NBBU laten hun leden in de kou staan. Niet vreemd dat meer dan 10.000 van de 14.000 bureaus zich niet hebben aangesloten. Ooit waren we trots om lid te zijn van de ABU of NBBU.”

Lees hier het hele artikel: Flexmarkt 202005_Paul Muller 

 

 

top